13. Републички натпревар „Млади библиотекари“, Скопје 2012

Домаќин на овогодишниот натпревар беше ЈУ Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ од Скопје. На натпреварот зедоа учество 22 натпреварувачи од основните училишта во Република Македонија. Наградени се следните натпреварувачи:

  1. I освоено место – Лина Гроздановска од Битола;
  2. II освоено место – Фросина Андреева од Струмица и
  3. III освоено место – Зорица Георгиевска од Скопје

На најдобрите им беа доделени пригодни награди.

Можеби ќе ви се допадне...