Категорија: Годишни собранија

49. Годишно Собрание на БЗМ

Почитувани членови на БЗМ, Денес, во Центарот за конференции и студии во НУ НУБ Св. Климент Охридски” – Скопје, со почеток во 10.30 часот се одржа редовното 49. Годишно Собрание на Библиотекарско здружение на Македонија ( БЗМ). Темата за дискусии на оваа средба на Собранието беше: „Како до подобри услови во библиотеките и до подобра...

ИЗВЕСТУВАЊЕ за Изборното собрание на БЗМ

Почитувани членки на БЗМ, Извршниот одбор на Библиотекарското здружение на Македонија го закажа Изборното собрание на БЗМ на 28 септември (среда) со почеток од 11.00 часот во Центарот за конференции и студии во НУБ „Свети Климент Охридски“ – Скопје. До сите членки испратено е известување и Дневен ред со можност за Ваши дополнувања кои...

ИЗВЕСТУВАЊЕ за 48-годишното собрание на БЗМ

Почитувани членки на Библиотекарското здружение на Македонија!!! Конференцијата и 48-годишното собрание на БЗМ се одржа на 21.12.2021 година со почеток од 9:30 часот, on–line на платформата zoom. Уште еднаш докажавме дека по одржаната Конференција излегоа и допрва ќе произлезат плодни дискусии, како и прашања коишто ќе придонесат за идни средби од значење за библиотекарството...