Категорија: Конференции

Меѓународна конференција на библиотекари 2024

На 16 и на 17 мај се одржа 4. меѓународна конференција на библиотекари насловена како „Примената на вештачката интелигенција во библиотекарството: предизвици и можности“. Оваа конференција, е во целост поддржана од Министерството за култура како проект од национален интерес во културата за 2024 година.   Оваа година се заокружија 75 години од основањето на...

Четврта меѓународна конференција на библиотекари „Примената на вештачката интелигенција во библиотекарството: предизвици и можности“

На 16-17 мај, во Дојран, Библиотекарското здружение на Република Северна Македонија организира Меѓународна конференција „Примената на вештачката интелигенција во библиотекарството: предизвици и можности“. Оваа година БЗМ слави и 75 години од неговото постоење. Подолу може да ја видите програмата:

3. Mеѓународна научна конференција на библиотекари

Во организација на Библиотекарско здружение на Македонија, на 27 и 28 април 2023 год. во Охрид, се одржа 3. Mеѓународна научна конференција на библиотекари во амфитеатарот на Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“. На неа учествуваа излагачи од земјава и регионот (Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Унгарија итн.), а како...