16. Републички натпревар „Млади библиотекари“ во Кочани, 2015

На 30.10.2015 година се одржа 16. Републички натпревар „Млади библиотекари“ во Кочани. Учествуваа 23 натпреварувачи од Република Македонија, а Комисијата за спроведување на натпреварот беше во состав: Благица Спиридонова (претседател),
Гордана Пешевска (член) и Мара Атанасова (член). По прегледување на постигнатите резултати, Комисијата констатира дека со максимум бодови има два натпреварувачи, Стефан Митиќ и Игор Стојков на кои дополнително им беа поставени прашања. По овој дел заслужено првото место го освои Стефан Митиќ, второто место го освои Игор Стојков, а третото место го освои Јована Божиновска.
Претседателот на Библиотекарското здружение, Благој Николов, на сите учесници им додели Благодарница за учество и една книга, а на првите тројца им ги врачи освоените награди.

Учесници на 16. републички натпревар „Млади библиотекари” 2015 со освоени бодови и
освоени места:

 1. Стефан Митиќ ООУ „Димо Хаџи Димов“ Скопје 108 I
 2. Игор Стојков ООУ „Тодор Јанев“ Чашка – Велес 108 II
 3. Јована Божиновска ООУ “Браќа Миладиновци” Куманово 105 III
 4. Ангела Стојановска ООУ „Св. Климент Охридски” Драчево- Скопје 104 IV
 5. Ивана Дончевска „Крсте Петков Мисирков“ Македонска Каменица 104 IV
 6. Елена Костадиновска ООУ„Тодор Ангелевски“ Битола 102 V
 7. Ева Стојановска ООУ „Лазо Ангеловски“ Скопје 102 V
 8. Драгана Ризова ООУ „Климент Охридски” Миравци-Гевгелија 101 VI
 9. Елена Рибарска ООУ „Славејко Арсов“ Штип 101 VI
 10. Јана Ѓоргиевска ОУ „Кирил и Методиј“ Битола 101 VI
 11. Ангела Дерменџиева ООУ „Кирил и Методиј“ Свети Николе 99 VII
 12. Дарио Иванов ОУ „Св. Кирил и Методиј“ Кочани 99 VII
 13. Верче Атанасова ООУ „Крсте Петков – Мисирков“ Радовиш 95 VIII
 14. Елисавета Ристова ООУ „Маршал Тито“ Струмица – Муртино 93 IX
 15. Деспина Трифунова ПУ „Кочо Рацин“Виница, с. Блатец 93 IX
 16. Александра Начевска ОУ „Мите Богоевски“ Ресен 93 IX
 17. Камелија Алексовска ООУ „Јоаким Крчовски“ Крива Паланка 93 IX
 18. Илиевска Валерија ООУ„Св.Климент Охридски‘‘ Делчево 90 X
 19. Сашка Танеска ООУ „Кочо Рацин“ Охрид 88 XI
 20. Александра Сандева ПУ „Страшо Пинџур“ с. Чешиново 87 XII
 21. Ана Плетварец ООУ „Климент Охридски“ Прилеп 82 XIII
 22. Ѓорѓиев Крсте ОУ „Гоце Делчев“ Неготино 74 XIV
 23. Андреа Дамчевска ОУ „Гоце Делчев“ Демир Хисар 56 XV

Можеби ќе ви се допадне...