Категорија: Промоции

ПРОМОЦИЈА – Упатство за нормативна контрола на лични имиња на автори

На 3. Mеѓународна научна конференција на библиотекари, што се одржа на 27 и 28 април 2023 год. во Охрид, беше промовирана публикацијата “Упатство за нормативна контрола на лични имиња на автори” од авторките Валентина Дојчиновска-Илиоска и Јелисавета Костадинова. Промотор беше Јелена Петровска, која истакна дека овој прирачник е многу значаен за библиотекарската пракса во...