ИЗВЕСТУВАЊЕ за наградата „Климентова повелба за животно дело“

Почитувани членки на БЗМ,

До 1 февруари 2022 година беше рокот за поднесување предлог измени за Правилникот за доделување на Климентова повелба за животно дело. До БЗМ дојдоа 3 предлози од наши почитувани библиотекари, кои ги испративме до сите членки на БЗМ, заедно со Правилникот за доделување на наградата „Климентова повелба за животно дело“ и Измените од „Комисијата за измени и дополнувања на Правилникот за доделување на наградата Климентова повелба за животно дело“.

Ве замолуваме да ги разгледате и на следното продолжение на состанокот на БЗМ да имаме плодна дискусија.

Со почит,

ИО на БЗМ

Можеби ќе ви се допадне...