Четврта меѓународна конференција на библиотекари „Примената на вештачката интелигенција во библиотекарството: предизвици и можности“

На 16-17 мај, во Дојран, Библиотекарското здружение на Република Северна Македонија организира Меѓународна конференција „Примената на вештачката интелигенција во библиотекарството: предизвици и можности“. Оваа година БЗМ слави и 75 години од неговото постоење.

Подолу може да ја видите програмата:

Можеби ќе ви се допадне...